4 redenen om te leren zeilen

Zeilen is een afwisselende sport die door tienduizenden Nederlanders wordt beoefent. Maar wat is er nu eigenlijk zo leuk aan zeilen? Stel je die vraag aan ervaren zeilers, dan zul je veel verschillende antwoorden horen. De één beleeft er vooral plezier aan om op het water te zijn, terwijl voor de ander het sociale aspect de reden is waarom hij of zij ooit begonnen is met zeilen. En waar de ene zeiler houdt van de snelheid, wil de ander juist rustig cruisen door pittoreske baaien. Zoveel zeilers, zoveel meningen lijkt het. Daarom beperken we ons hier tot vier redenen waarom het zeilen absoluut je nieuwe hobby zou moeten worden.

shutterstock_431703559-1Waarom leren zeilen een aanrader is

Ten eerste is zeilen erg ontspannend. Varen op het water geeft een gevoel van rust en vrijheid. Ten tweede is zeilen een sociale activiteit. Je kunt zeilen met je hele familie. Ouders, grootouders en zelfs (kleine) kinderen kunnen mee zeilen. Volgens het steeds populairder wordende Montessori-onderwijs, leren kinderen onder meer veel op het moment dat ze zelf verantwoordelijkheden krijgen. Op een zeilboot kunnen ze hun eigen taken krijgen. Voor meer informatie over Montessori-onderwijs, kijk dan op Montessorischool-landsmeer.nl. De derde reden om te leren zeilen, is dat je door zeilen belangrijke kennis vergaart, zoals navigatie en strategisch denken. En tot slot: zeilen opent je wereld. Letterlijk en figuurlijk.

Leren zeilen: een verrijking van je leven

Zeilen is niet voor niets een snel groeiende sport in Nederland. Het is lang niet zo moeilijk als vaak wordt gedacht. Bovendien is het een verrijking van je leven. Op het water, met de wind in je zeilen, vergeet je alle dagelijkse beslommeringen. Je bent één met de natuur en alles voelt als een avontuur. Of je nu meedoet aan een race of ronddobbert in een verlaten inham van een zonnig eiland, het zijn allemaal unieke ervaringen die je opdoet. Ben je overtuigd en wil je je verder verdiepen in het zeilen? Kijk dan op internet of er in jouw omgeving een zeilschool te vinden is. Veel succes.