Leren zeilen kan een van de meest plezierige ervaringen zijn die je ooit in jouw leven hebt meegemaakt, maar het is van essentieel belang om verstandig een cursus te kiezen. Iedereen is anders, dus moet er een opleiding gekozen worden die het beste bij je past. Speciaal hiervoor wordt u goed geïnformeerd en geassisteerd in het maken van een keus.

Zo is de basiscursus voor beginners, die helemaal geen kennis hebben van zeilen. Dan heb je de cursus voor gevorderden die de basiscursus hebben afgerond of door praktijk ervaring al kennis hebben van zeilen en gaat meer over het opereren van zeilboten. Daarnaast zijn er de geavanceerde cursussen die aanvullen op de cursus voor gevorderden. Hier wordt het accent gelegd op het boot- en bemanningsbeheer en nachtzeilen. Verder zijn er ook combinatie cursussen bestemd voor degenen die minder tijd hebben en snel aan de slag willen. Speciaal voor hen is er een verkort programma in elkaar gezet die meer praktische lessen bevat en focust op de benodigde zeilvaardigheden.

Wilt u graag instructeur worden, dan is er de opleiding voor instructeurs. Deze cursus richt zich op het ontwikkelen van effectieve lesplannen en pedagogische vaardigheden. Kandidaten krijgen de gelegenheid om hun vaardigheden te beoefenen en te verfijnen om zodoende trainingen te verzorgen in een leslokaal en op het water. Gedurende deze periode worden zijn zeilvaardigheden geëvalueerd. Na voltooiing van de cursus zal de kandidaat in staat zijn anderen op te leiden en te certificeren.

Voor het starten van de cursus worden er infosessies gehouden om een indicatie te geven van wat de verschillende cursussen inhouden. Er worden ook gesprekken gevoerd met geïnteresseerden die te weten te komen in welk niveau zij het best geplaatst kunnen worden. Tijdens de sessies zijn de instructeurs ook aanwezig zodat cursisten meteen weten door wie ze opgeleid zullen worden.