Misvattingen over zeilen

Zeilen is duur

De grootste fout die mensen maken is de verwarring van zeilen en het bezitten van een zeilboot. Dit zijn twee heel verschillende dingen. Vele mensen varen hun hele leven lang zonder ooit een cent te betalen voor een boot. Als u wilt varen kunt u naar de haven gaan en zeilers vragen om een rit. Zij vinden het leuk om mensen mee te nemen en te laten ervaren waarom zeilen zo geweldig is. Het enige dat u hoeft te doen is assisteren.

Zeilen is elmost-expensive-hobbies-only-the-rich-can-have-n4-sailingite

Zeiler zijn gewone mensen met alle daarmee gepaard gaande persoonlijkheden en eigenaardigheden die houden van varen. Het is gebleken dat de beste zeilers ter wereld uit gezinnen kwamen die geen interesse hadden in zeilen en vooral geen geld hadden om van te spreken. Het is makkelijk als je woont in de buurt van water. Het hoeft niet de zee te zijn, omdat meren, rivieren en stuwmeren ook interessante zeilkansen bieden. Zeilen kan een ieder en is haast overal mogelijk.

Zeilen is een niche sport

Zeilen behoort tot een van de meest uitgebreid beschikbare sporten. Het is een fundamenteel onderdeel van de menselijke ervaring en is beïnvloed door kunst, literatuur, muziek, recht, wetenschap, oorlog, technologie, handel en niet te vergeten de intieme relatie met de natuurlijke wereld. Basiszeilen is makkelijk te begrijpen en wordt meteen als prettig ervaren. Verder is het een sport die al duizenden jaren wordt beoefend en zal nog lang in trek zijn.

Zeilen is traag en saai

Veel mensen zijn deze mening toegedaan. Zelfs zeilers maken zich schuldig door dit te zeggen. het is geen sport waar je je alleen druk maakt om de competitie. De focus is vooral op wind, het getij, de toestand van de wind en de wolken, wat heel fascinerend is. er valt zoveel meer te leren dan alleen maar hoe je snel kunt waren in een boot.