Wat kunt u leren

De verschillende zeilcursussen worden verzorgd met diverse zeilboten die zorgen voor een spannende en kostenbesparende manier voor iedereen. Ze bereiden je voor op alle zeilvarianten, met inbegrip van het prestatieniveau van de zeilboten, 16547_29089_94het racen en het gebruik van de welbekende spinnakers.

De cursussen worden op verschillende niveaus verzorgd, elk met hun eigen inhoud. Voor beginners die helemaal geen kennis en ervaring hebben, begint men bij de lancering en herstel van de zeilboten. Verder gaat men ook in op de stuurinrichting en bootkennis, waarbij de verschillende delen van de boot worden behandeld. Dit niveau bevat veel meer theorie in vergelijking met de hogere niveaus. Na het afronden heeft de student een goed begrip van de basisprincipes en is in staat een zeilboot te besturen.

Studenten die al basis kennis hebben en in staat zijn een boot te besturen worden geplaatst in een hoger niveau, waarbij de focus is op de basis zeilvaardigheden, het touwwerk en het vermijden van aanvaringen. Na afronding is de cursist in staat de snelheid van de boot onder controle te houden en de richting te veranderen.

Het volgende niveau concentreert zich op het aanbrengen van zeilonderdelen aan een boot, het te water laten en aanmeren. Ook wordt er veel aandacht besteed aan zeiltechnieken en het herstellen van een gekapseisde boot. Aan het eind is de cursist behendig in het af- en aanvaren en weet hoe te handelen in gematigde omstandigheden.

Daarna gaat men volledig over naar de praktijk, waarbij de focus ligt op de lancering en terugkeer naar een strand, steiger of ligplaats. Hierna is de cursist behendig in het zeilen en weet zich te redden op het water.

Deze niveaus vallen onder de basiscursus en de duur is ongeveer twee dagen per niveau. De mogelijkheid bestaat ook om ze verspreid te volgen over een aantal sessies. Voor degenen die verder willen is er de cursus voor gevorderden die voorbereiden op cruisen en wedstrijden.